Vilken klocka är dyrast?

Vilken klocka är dyrast?

Innan vi börjar berätta om dyra klockor så kan det vara bra att gå igenom vad man ska titta på innan man köper en klocka. Se videon här under.

Den dyraste klocka hittills såld bör vara ”Breguet Grande Complication” ”Marie-Antoinette”, gick under klubban på Sothebys auktion för 25.000.000 £.

“Legendary horologist Abraham-Louis Breguet started the project in 1782, before his son finished the job in 1827.”

 

Vem var Abraham-Louis Breguet?

Mr Berquet, en Schweizisk urmakare av rang, föddes år 1747 och får nog anses vara uppfinnare likväl som mästare inom urmakari. Han tillverkade många innovativa kronometrar och andra tidmätare och nautiska instrument. Napolen var en av hans trogna kunder, så även Ludvig XVI. Brequets storhetstid ligger i den senare delen av 1700-talet in i 1800-talets början.

 

Dyraste värderingen av Westling Värdering

Den dyraste klocka som Westling värdering värderat är ett armbandsur från Patek Philippe, i guld med läderband, komplicerat urverk som hade både evighetskalender och månfas, endast 7 st tillverkade och på grund av tystnadsplikt kan jag tyvärr inte ange exakt vilken klocka det handlar om i referens men värdet ansågs vid tiden vara 7.500.000 kr.

 

För övrigt är ju denna Patek Philippe ”Nautilus” 5980 en av mina favoriter, värdet på denna gyllene skapelse från 2016 ligger kring 1.200.000 kr idag.

 

©2022 Westling Värdering

Anlitas bland annat av