Mode på auktion

Idag öppnade auktionshuset Bukowskis sin visning för auktionen ”Fashion S207” vid Berzelii Park 1. Visningen pågår mellan den 11-13 Mars och med första auktionsslut den 14 Mars. Bland föremålen ser vi en mängd varumärken som Louis Vuitton, Chanel, Emilio Pucci, Bottega Veneta, Christian Dior, Gucci, Lara Bohinc, Alexander Wang, Stella McCartney och Acne.

Ett av de högre utropspriserna återfinns på en väska från 2011 av Hermés, modell ”Birkin 35”, vilken ropas ut för 75.000:-. Väskor är bland de mer rådande objekten och kanske även de mest eftertraktade men det finns även andra accessoarer här som till exempel en nyckelring från Prada, i form av en nallebjörn, samt ett mindre antal, men ack så sköna, par skor. På bilden nedan ses till exempel ett par skor från Jimmy Choo i guldfärgat lackläder och med extra allt i form av silverglitter; vem sa att silver och guld inte passar ihop?!… Auktionen rymmer även andra stora sko-favoriter som Manolo Blahnik samt ett par pumps med strassprydd dödskalle från Alexander McQueen; här synliga på den övre bilden.

Klädesplagg finns även de med på denna auktion och det från varumärken som bland annat Georgio Armani, Karen Millen, Escada, Missoni, Diane von Furstenberg, Céline och Märthaskolan. Önskar du handla kläder och accessoarer på auktion ur den mer klassiska herrgarderoben rekommenderas ett besök hos Kaplans auktioner och specifikt deras auktion ”Aficionado”. Vårens herrmode gick i veckan under klubban men även om du missade just denne finner du varje månad här ett flertal klock- och smyckesauktioner med olika tematik och på en blandad prisnivå.

På den övre bilden i detta inlägg ser du bland annat väskor från Burberry, Miu Miu, Dolce & Gabbana, Yves saint Laurent samt ovan nämnda skor från Alexander McQueen. Den nedre bilden har väskor från bland annat Hermés, Chanel, Anya Hindmarch, Louis Vuitton, Burberry och Jimmy Choo samt ett par clipsörhängen, i form av ett par hästhuvuden, från Hermés samt skorna från Jimmy Choo. Prisbilden för dessa objekt ligger på mellan 1500-6500:- i utrop.

Nästa vecka följer Auktionsverket upp med sin ”Fashion”-auktion. Visningen öppnar den 17 Mars och pågår till den 21 Mars med auktionsslut den 22 Mars.

KollageBild

©2022 Westling Värdering

Anlitas bland annat av